הוזמנתי שוב להרצות לפני פורום העסקים בתוכנית ה-MBA באוניברסיטת חיפה בסוף נובמבר 2018. נושא ההרצאה יהיה "אמנות השכנוע וניהול אפקטיבי – תובנות מהשטח". מדובר בקהל סטודנטים הלומד בשלוש תכניות בחוג: MBA למנהלים (כללי), MBA בניהול אסטרטגי של משאבי אנוש ו-MBA בניהול ארגונים ללא כוונות רווח. הסטודנטים הינם בעלי רקע הטרוגני ובאים משלל ארגוני עבודה: מוסדות עסקיים ופרטיים, צה"ל, עמותות, משרדי ממשלה, עוסקים בכוח אדם ובניהול בדרגות שונות וכו'.
הנכם מוזמנים ליצור קשר לגבי הזמנת הרצאה זו או אחרות.
תקציר ההרצאה:
מיום לידתנו ועד יומינו האחרון, כולנו מנוהלים, כולנו מנהלים. הרי אין מנהל טוב יותר מתינוק בן יומו, שכולם טורחים להשביע את רצונו ולמלא אחרי כל גחמה שלו (במידה ואנו מבינים מה התינוק בעצם רוצה... מזכיר לכם מנהל שלא ממש מצליח להסביר מה מבקשים מכם?).
בהרצאה נבדוק מקרי בוחן (case studies) רבים ומגוונים וננסה לעמוד על חשיבות אמנות השכנוע בניהול אפקטיבי. ננסה לשאול שאלות מנחות כגון מה בין שרי ממשלת ישראל ואסטרונאוט אמריקאי? מה ההבדל בין סגנונות ניהול הנובעים מכח, כח מיקוח או כח שכנוע (Power, Negotiation, Persuasion) ומדוע אנו "נעולים" על סגנון כזה או אחר? מהם גבולות הכח של מנהל? כיצד הצליח הגנרל אייזנהאואר לשכנע אלפי חיילים ללכת אל מותם בפלישה לנורמנדי?
במידה ונסכים כי אמנות השכנוע היא כלי שכל מנהל חייב שיהיה בארגז הכלים שלו, ננסה לעמוד על חלק מהעקרונות המנחים. האם שכנוע היא פעולה לגיטימית או מניפולציה? האם שכנוע היא תכונה מולדת או נרכשת? איפה כדאי לנהל שיחה חשובה, בחדר הישיבות או בחניון בדרך הביתה? ומה הקשר בין ניהול אפקטיבי לביטוי "אחי גיבורי התהילה"? ואולי הכי חשוב – כיצד אנו יכולים להפוך למנהלים טובים יותר המסתמכים על יכולות שכנוע מוגברות?
בתמונה: שלושה סגנונות שכנוע ומנהיגות: יחד עם תא"ל (מיל) רון כתרי, מנכ"ל ביה"ס הריאלי, והשגריר יצחק לבנון, שגריר ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה